Video og instruktion

Hvis du gerne selv vil blive låsesmed, har vi her en video som kan forklare lidt om hvordan man bærer sig ad. At blive låsesmed kræver en 3-årig uddannelse til “Finmekaniker” med et praktikforløb hos en mester. En låsesmeds job er meget varieret, da det typisk omhandler alt omkring adgangskontrol og sikring. Se denne video, lavet af uddannelsesinstitutionerne selv, for at få mere info.

Som I kan se, er der mange muligheder i dette embede. Mange tror at en låsesmed kun laver oplukninger, men også ting som systemlåse og sikkerhed er en del af vores fag. Kontakt din studievejler hvis du ønsker at høre nærmere.

Snart vil vi her på sitet også uploade videoer, hvor vi viser hvor nemt det er at komme ind ad en dør med en almindelig 5-stiftet RUKO cylinder (det er den hvor nøglen har et rundt hoved – den gammeldags nøgle). For en dygtig låsesmed tager det i de fleste tilfælde under 30 sekunder. Derfor er det en god ide, at overveje at skifte cylinderen ud med en 5-stift cylinder (den med det firkantede/trapezformede nøglehoved). Disse låse er væsentligt sværere at få op, og det tager ofte flere minutter. I ca 25% af tilfældene kan det slet ikke lade sig gøre. I så fald må man bore låsen op.