Hvad laver en låsesmed?

Som låsesmed kan man komme ud for et utal af opgaver. De fleste opgaver er oplukninger og omlægning af låse, men også opgaver som adgangskontrol, nye installationer og reparationer er hyppige opgaver for en låsesmed. Låsesikring er et vigtigt punkt for mange mennesker, da det handler om boligens og familiens sikkerhed.

Hos Billig-Laasesmed.dk satser vi på at tilbyde et kvalitetsprodukt, leveret med en ordentlig og høflig service, selvfølgelig til billige priser.

HVORDAN ÅBNER LÅSESMEDEN DØREN NÅR MAN HAR SMÆKKET SIG UDE?

Låsesmeden vil altid bestræbe sig på, at åbne døren uden at bore i låsen. Enten med låsepistolen gennem låsen, eller med en såkaldt ”slynge” gennem brevsprækken. Dette vil altid være den billigste måde at komme ind på, da det både er hurtigst, og da der ikke er brug for at isætte nye materialer i døren efter oplukning. En oplukning med låsepistol eller slynge forvolder ingen skade på dør eller lås, og kunden kan bruge den samme nøgle som altid, efter oplukning.

Såfremt din nøgle har et rundt nøglehoved (toppen af nøglen), er det en 5-stiftet lås du har. 5-stiftede låse kan altid åbnes med låsepistolen og ofte tager det bare et øjeblik. Såfremt din nøgle har et kantet nøglehoved (typisk trapezformet), er der tale om en 6-stiftet lås. En 6-stiftet lås kan ofte også skydes op med en låsepistol, men dette kan dog ikke garanteres. Ofte vil låsesmeden gå ind gennem din brevsprække, og med slyngen tager han fat i vrideren på indersiden af døren og drejer (akkurat som hvis du selv stod indenfor og skulle ud af døren). Såfremt der ikke er brevsprække, og det ikke er muligt at skyde den 6-stiftede lås op med pistolen, må man bore cylinderen ud og isætte en ny låsecylinder. Dette påfører selvfølgelig

kunden en ekstra udgift, da der anvendes materialer og da hele processen tager længere tid. Selvom det forenkler låsesmedens arbejde når der er en brevsprække i døren, anbefaler vi dog, at man får blændet sin brevsprække såfremt man har fået opsat postkasser. En brevsprække vil altid udgøre en sikkerhedsrisiko i et eller andet omfang, da det er et hul i døren.